- Noe av det jeg er mest stolt av å ha fått til som minister, er likebehandling av offentlige og private barnehager

Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo. Foto: Skjermdump/Redd Barna.

Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo, mener mer samarbeid mellom offentlige og private bedrifter også blir viktig i møte med familiefattigdom.

Denne uken deltok Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo, på Redd Barnas arrangement om familiefattigdom. Her delte hun sine erfaringer fra sin tid som barne- og familieminister, samt kom med tydelige råd til Kjersti Toppe for at Norge skal oppnå FNs bærekraftsmål om en halvering av familiefattigdom innen 2030.

- Noe av det jeg er mest stolt av å ha fått til som minister, er likebehandling av private og offentlige barnehager. Det offentlige hadde alle muligheter til å bygge ut sektoren, men kommunene gjorde det ikke og staten var ikke villig til å satse nok. Da fikk vi på plass et partnerskap som gjorde at barna våre fikk et trygt og godt tilbud, sier Bekkemellem fra scenen.

- Vi må tørre og tenke nytt, sier hun.

- Det er fortsatt mulig å få til gode reformer i Norge, og vi må få på plass en livsløpsreform. Kjersti Toppe har en unik mulighet for å få det til. Vi taper alle hvis vi har fattigdom i Norge, sier Bekkemellem.

Her kan du se hele arrangementet.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: