Program:
11:00 – 11:05 Velkommen og innledning v/ Torbjørn Sølsnæs , påtroppende bransjedirektør for Barnehagebransjen i NHO Geneo
11:05 – 11:25
Mattilbud i barnehagene i et folkehelseperspektiv, og som sosial utjevning; Hva betyr lovforslaget for mattilbudet i barnehagene? Hva skal til for å videreutvikle et godt mattilbud i barnehagene? v/ Frode Selvaag , konseptutvikler for "Et godt måltid" hos Læringsverkstedets barnehager.
Hvordan kan kvaliteten opprettholdes for fremtidens barnehager? Og hva kan Regjeringens lovforslag ha å si for videre utvikling av kvalitet? v/ Kåre Hagen , senterleder for Senter for velferds- og arbeidslivsforskning ved Oslo Met.
11:25 – 11:30
Matansvarlige Marit Haga, Espira Sangreidsåsen barnehage og Hege Johansen, Læringsverkstedet Furukollen barnehage, serverer publikum mat som barna i barnehagene får. De forteller om hva de serverer, hvorfor de server det, og hvordan barn, foreldre og ansattes respons er på mattilbudet.
11:30 – 12:00 Panelsamtale
Konsekvensene som vil komme dersom Regjeringens lovforslag får gjennomslag: Verdien av sunne måltider i barnehagene og mat i barnehagen som tiltal for sosial utjevning med Øystein Mathisen (Ap), stortingsrepresentant og medlem av Utdannings- og forskningskomiteen, Himanshu Gulati (Frp), stortingsrepresentant og medlem av Utdannings- og forskningskomiteen, og Kristin Voldsnes , divisjonsdirektør i Norlandia Barnehagene.